Een treinbaanavontuur thuis: Op reis met je verbeelding!!

Yes, de vakantie staat voor de deur! Zes weken lang niets moet en alles mag, althans bijna alles. We hebben de kinderen om de tafel gezet en gevraagd wat ze allemaal willen doen de komende zes weken. Natuurlijk kregen we ook de onmogelijke antwoorden, zoals “ik wil naar de maan.” Helaas zit dat er niet in. Maar we kregen ook antwoorden zoals zwemmen, speeltuinen bezoeken en het antwoord dat er ook tussen zat was: “een ritje met de stoomtrein.” Nou wonen wij niet heel erg ver van de stoomtrein vandaan, dus dit is ook erg makkelijk te realiseren. Stel je voor: de geur van stoom in de lucht, het geluid van de toeter in de verte, en het gevoel van avontuur in je hart. Uiteraard kwam de stoomtrein op ons lijstje, en prikken we snel een datum.

Op naar het treinstation waar ons avontuur begint

We zijn er helemaal klaar voor. We hebben onze tassen ingepakt met lekker eten en drinken, en uiteraard ook nog een chipje voor tussendoor. De kaarten zijn besteld, en de kinderen zijn mega enthousiast. We gaan op pad met de stoomtrein. Eenmaal daar aangekomen, kijken we eerst onze ogen uit naar de grote treinen en het geluid dat ze maken. Wat een bakbeesten zijn dit en wat zijn ze mooi! Snel nemen we plaats in één van de wagons. Doordat het weer fantastisch is, kunnen we de ramen naar beneden schuiven. Op het moment dat de trein begint te rijden, voel je de oerkracht van vroeger je vooruit trekken, wat een heerlijk gevoel. Met de ramen open reizen we door uitgestrekte weilanden, bossen en langs woonwijken. In de verte zien we haasjes wegspringen, horen we de koeien loeien, en zien we de paarden weggalopperen bij het geluid van de stoomtrein. Het is een magische reis door de natuur, en elke spoorwegovergang wordt aangekondigd door het luide getoeter van de trein. En weet je wat het beste was? Doordat we de ramen kunnen openen, kunnen we alles goed zien, horen en ruiken. Het was gewoonweg betoverend.

De magische reis meenemen naar huis, kan dat?

Op de terugweg naar huis zijn de kinderen dolenthousiast over de trein, het getoeter, het geluid, de wagons, de conducteurs met hun kniptangen, de geur die om de trein hing, en alles wat erbij komt kijken. Ik bedacht met op dat moment hoe mooi zou het zijn als we dit avontuur mee kunnen nemen in onze eigen woonkamer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar treinbanen, treinrails, wissels, treinen en nog veel meer. Ik ontdekte dat er van alles voor te koop is: rechte rails, bochten, treinwissels, treinkruisingen, pilaren en bruggen, je kunt het zo gek niet bedenken. En natuurlijk ook treinen zelf. Achter mijn telefoon ben ik gaan zoeken naar waar ik alles in één keer kan bestellen, en ik kwam uit bij de site van Uniblocks.nl Hier kon ik alles in één keer bestellen, wat handig was in verband met verzendkosten. Terwijl ik alles aan het bestellen ben, voel ik al voorpret met het idee hoe blij de kinderen hiermee gaan zijn en wat ze allemaal gaan bedenken tijdens het bouwen en het maken van de banen. Met een druk op de knop heb ik besteld. Nu is het wachten tot het binnen komt. Spannend!

De rails en treinen zijn binnen! Wat zal de reactie van de kinderen zijn?

Een dag na de bestelling arriveert het pakketje al. De spanning stijgt, want ik ben reuze benieuwd naar de reactie van de kinderen. Met de grote doos in mijn hand loop ik de woonkamer binnen en zie twee grote nieuwgierige ogen oplichten. Voordat ik er erg in heb, staan ze naast me, vol verwachting over wat er in die grote doos zou kunnen zitten. Ik kijk mijn man aan en we glimlachen breed. Samen vragen we de kinderen of ze op de bank willen gaan zitten. We vertellen de kinderen hoe geweldig het was om samen op reis te gaan met de stoomtrein. De kinderen knikken enthousiast met hun hoofdjes en springen op de bank van opwinding. Dan delen we ons grote plan: we willen niet alleen avonturen beleven tijden uitstapjes, maar ook thuis met de trein aan de slag gaan.. De kinderen kijken ons vragend aan, hun nieuwsgierigheid gewekt, en ze snappen nog niet helemaal wat we bedoelen. Dus vraag ik of ze ons willen helpen om de doos uit te pakken. Op het moment dat ze zien wat er in de doos zit, worden ze dolenthousiast, een treinbaan! Een échte TREIN! En niet zomaar een trein, maar eentje die zelf kan rijden! Ze omhelzen ons en overladen ons met kusjes omdat ze zo blij zijn. Op dat moment maakt mijn hart duizenden sprongetjes van geluk.

De rails is uitgepakt en de trein is klaar om op stoom te komen

De kinderen weten niet hoe snel ze alles uit de doos moeten trekken, en bij elk pakje dat ze tevoorschijn halen, worden ze enthousiaster. Of het nu gaat om een rails of de trein zelf. Ze beginnen meteen met bouwen, en hoewel het even wennen is om de beste baan te maken, zetten ze door. Samen werken ze aan een prachtige baan, zorgen ervoor dat de wissels goed werken, de pilaren stevig staan en de brug solide is gebouwd. En dan is het tijd om het avontuur opnieuw te beleven samen. Er wordt getoeterd, gelachen, denkbeeldige kaartjes worden geknipt, en vrachten worden gelost die ze hebben meegenomen in de goederenwagons. Hun fantasie gaat verder dan onze eerste treinbeleving. Zelfs de grote leverdoos wordt omgetoverd tot een echte tunnel waar de trein doorheen rijdt, en daar blijft het niet bij. Na weken van samen spelen met de treinen is de vakantie voorbij gevlogen. We zijn met de trein naar Amerika, Afrika en zelfs de maan gereisd. Niets was ons te gek, en niets was onmogelijk. De vrienden van de kinderen waren ook enthousiast en kwamen regelmatig langs om samen op avontuur te gaan.

Samen spelen, samen ontdekken

En weet je wat het allerleukste is? Jij kunt ook op avontuur met de trein, gewoon in je eigen gezellige woonkamer. Laat de toeter klinken, laat de treinen rollen, en laat de avonturen maar beginnen! Bouw, creëer, en geniet samen van het bouwen van je eigen spoorwegnetwerk en laat je verbeelding de vrije loop. En als je vrienden van de kinderen en familie erbij hebt, wordt het nog leuker. Samen kunnen jullie verhalen creëren, bestemmingen verkennen en de meest geweldige avonturen beleven.

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om de treinen te laten rijden en plezier te beleven! TJOEKETJOEKETOETTOET!!!

 

Geef een reactie

De waardering van www.uniblocks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1754 reviews.