De creatieve vakantie

De organisatie die je hebt als je op vakantie gaat met kinderen kan een uitdagende taak zijn. Naast alle voorbereidingen vooraf: waar gaan we heen op vakantie? Zijn er genoeg speelgelegenheden voor de kinderen? Is er een voetbalveld aanwezig of een buiten- en binnen zwembad met glijbaan? En ga zo maar door, is dat al een uitdaging op zich. Als je dan je vakantie geboekt hebt en je hebt de juiste camping/hotel of bungalow gevonden, begin je ruim van te voren te bedenken wat je allemaal niet mee moet nemen. Althans dat doe ik. Omdat wij als ouders ook even lekker willen ontspannen en kijken of we dit keer weg kunnen zwijmelen in een goed boek of toch nog even die puzzel op te lossen waar we al zo lang mee bezig zijn, ging ik bedenken welk speelgoed ik mee zou nemen voor de kinderen. Omdat ik geen speelgoed wilde meenemen waar ze binnen een tien minuten mee klaar zijn, was de keus toch nog lastiger dan verwacht. Totdat ik mijzelf ineens bedacht dat we net nieuwe wegenplaten hadden aangeschaft!!

Creatief speelgoed kiezen voor langdurig speelplezier

Omdat de kinderen dol zijn op bouwen, bedacht ik me dat dit de ideale oplossing zou zijn. Ik pakte de doos met bouwstenen en ging op zoek naar een doos die makkelijk mee kan in de auto. Hierin stopte ik alle nieuwe wegenplaten en een aantal blokken voor het bouwen van een flatgebouw, school, stoplicht of iets anders wat de kinderen op dat moment bedenken. Door de wegenplaten mee te nemen, weet ik zeker dat de kinderen creatief bezig kunnen zijn. En mocht het de hele vakantie regenen, dan kunnen wij ons hier samen ook goed mee vermaken! Ik vertel de kinderen wat ik van plan ben en ook al kijken ze uit naar de glijbanen, speeltuinen, voetbalvelden en het animatieteam, ze zijn erg blij met mijn keuze om de bouwstenen en de wegenplaten mee te nemen. Ik weet zeker dat dit een vakantie wordt om nooit meer te vergeten!

Creatieve oplossing: bouwstenen en wegenplaten

Na een lange rit in de auto zijn we eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming. Dit is het stressmoment van ons als ouder. Kinderen zijn helemaal hieperdepiep en wij willen heel graag zo snel mogelijk de tent opgezet hebben en alles een plekje hebben gegeven, zodat de vakantie ook echt kan beginnen. We beginnen met het zeil klaar te leggen en de kinderen zitten op dat moment al vol met vragen. Waar is de WC? Waar is de speeltuin? Is er ook een voetbalveld? Ik vertel de kinderen dat zodra wij de tent hebben opgezet, we gelijk samen een rondje maken over de camping om de boel even lekker te verkennen. Ik bedenk me ineens de bak met bouwstenen en wegenplaten en stel voor dat de kinderen hier lekker mee gaan spelen totdat wij klaar zijn. Gelukkig zijn ze het hiermee eens en haal ik de bak tevoorschijn, waarna ze samen ijverig aan hun fantasie wereld beginnen te bouwen.

Verbazend resultaat: een eigen fantasie wereld ontstaat

Na een uurtje zijn wij klaar met het opzetten van de tent. Tussendoor hebben we even gevraagd of het goed gaat met de kinderen, waarop ze beide heel hard “ja” roepen. Nu zijn wij wel benieuwd wat ze allemaal gemaakt en gebouwd hebben samen. Het leuke van de bouwstenen en wegenplaten is dat ze een breed scala bieden aan creatieve mogelijkheden voor de kinderen. In plaats van zich te beperken tot een enkelvoudig speeltje, kunnen kinderen hun eigen fantasiewereld creëren met wegenplaten als basis. De platen bevatten namelijk niet alleen wegen maar ook parkeerplaatsen, honkbalvelden, t-splitsingen, voetbalvelden en nog veel meer. Dit betekend dat kinderen hun eigen dorp of stad kunnen bouwen en hieromheen verschillende ideeën kunnen bedenken. Een ander voordeel is dat het de kinderen aanmoedigt om samen te spelen. Door hun ideeën te combineren, kunnen ze een groter geheel creëren. Hierdoor leren ze ook om naar elkaar te luisteren en problemen op te lossen die zich voordoen tijdens het bouwen.

 Als we gaan kijken naar wat ze samen hebben opgebouwd in dat uurtje, ben ik onwijs verbaasd. Ik ben de auto’s vergeten mee te nemen, maar samen hebben ze bedacht hoe ze van de bouwstenen een auto kunnen maken. Ook hebben ze een stad gebouwd met een huis voor Spiderman en Sonic niet te vergeten! De bochten in de stad kunnen zowel naar de ene kant als naar de andere kant gedraaid worden, waardoor je kunt zigzaggen en een fantastische wegenbaan kunt creëren. Gelukkig ben ik de poppetjes niet vergeten, waardoor het speelplezier alleen maar groter wordt. De auto’s worden op de parkeerplaats gezet, terwijl Spiderman en Sonic samen de boeven gaan vangen. Zo mooi om te zien wat ze allemaal gedaan hebben met de wegenplaten en wat ben ik blij met mijn keuze!

Een onvergetelijke vakantie dankzij de wegenplaten en bouwstenen.

Nadat de kinderen uitgespeeld zijn en we nu toch de camping willen gaan verkennen, weet ik dat we gaan genieten van deze vakantie. Omdat we de wegenplaten en de bouwstenen gemakkelijk overal mee naartoe kunnen nemen en we ze bij mooi en slecht weer kunnen gebruiken. Ook is het handig dat de wegenplaten niet te veel ruimte in beslag nemen in je bagage en dat ze weer makkelijk opgeborgen kunnen worden in een handige opbergdoos of zak. De wegenplaten zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam plastic en kunnen tegen een stootje, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op vakantie. Of dit nu op het strand, in het park of in de hotelkamer is, wegenplaten kunnen overal!

Heb jij ook een leuke ervaring met wegenplaten, laat dan even een reactie achten onder de blog en wie weet reageren wij eens terug!

Geef een reactie

De waardering van www.uniblocks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1750 reviews.