Ontdek samen met Unico Plus de wereld van  bouwplezier: urenlang speelplezier gegarandeerd!

Het is zaterdagochtend en de zon schijnt lekker onze kamer binnen. De perfecte dag om samen met de kinderen naar de speelgoedwinkel te gaan waar van alles te beleven is. We zijn al een tijdje op zoek naar nieuw speelgoed voor hen, dus dit is een mooie gelegenheid om te gaan kijken wat er allemaal te vinden is. Vol enthousiasme stappen de kinderen de auto in en zingen liedjes als “we zijn er bijna” terwijl we onderweg zijn. Bij aankomst bij de speelgoedwinkel kunnen ze niet wachten om naar binnen te gaan. Bij binnenkomst worden we verwelkomd door kleurrijke schappen vol speelgoed. De kinderen worden nog enthousiaster en beginnen van schap naar schap te rennen.

Gangpaden vol met Unico Plus bouwsets: wat gaat het worden?

Al rennend door de winkel, hijgend erachteraan, komen we bij de bouwsets van Unico Plus uit. Deze sets zijn perfect voor kinderen die graag samen willen ontdekken en bouwen. Het leuke aan deze sets is dat ze spelenderwijs ontdekken en ook nog eens bezig zijn met leren! We zien al snel dat de kinderen enthousiast zijn van de vele thema’s die Unico Plus bied, zoals safari, politie, brandweer en nog veel meer. Welk kind wil er nou niet graag een brandweerman of -vrouw zijn en branden blussen,  dieren redden, bij de politie boeven vangen, of een safari langs alle wilde dieren van Afrika maken? De keuze is reuze. De kinderen raken meteen enthousiast en beginnen druk te discussiëren over welke set ze het liefst samen mee naar huis willen nemen. Na een verhitte discussie besluiten we samen om de safari-set mee te nemen. We willen de kinderen graag laten kennismaken met wilde dieren en de savanne, en bovendien kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen safari-avonturen bedenken.

Met het gezin bouwen we met plezier aan Unico Plus safari

Snel lopen we naar de kassa voordat de kinderen zich bedenken en rekenen af. Nog vol enthousiasme rennen ze naar de auto waar ze binnen twee seconden de gordels omdoen. De hele weg naar huis gaat het maar over één ding:  “we gaan meteen beginnen met bouwen thuis”. Zo leuk om te horen hoe enthousiast ze zijn, dit maakt mij ook mega enthousiast. Thuisgekomen worden de jassen en schoenen op de grond gegooid en beginnen we met het bouwen van de set. We lezen samen eerst  de instructies door en beginnen stap voor stap te bouwen. Het is mooi om te zien hoe de kinderen geconcentreerd bezig zijn met het bouwen van hun safari. Samen geven ze de dieren een plekje, de aap hangen ze in de boom en samen hebben ze de grootse lol met het maken van apen geluiden. De giraffe krijgt een plekje vlak bij de boom zodat hij lekker kan eten van de blaadjes, en de gevaarlijke leeuw ligt lekker in het gras te zonnen.

Op naar het avontuur met Unico Plus safari

Als alle dieren een plekje hebben gekregen, is het tijd om samen op avontuur te gaan. Na zo nu en dan een woordenwisseling te hebben gehad over hoe ze dit aan gaan pakken, komen ze samen op een idee.  Er word nog een auto tevoorschijn getoverd en het poppetje ‘de ranger’ gaat de dieren langs om te kijken of ze niet ziek zijn. Als de ranger bij het aapje komt heeft het aapje buikpijn omdat deze een banaan heeft gegeten die niet goed was. Heerlijk dit! Het is zo leuk om te zien dat de kinderen helemaal opgaan in hun eigen fantasie. Met een kopje koffie in onze handen kijken wij met een grote glimlach naar ze en genieten van hun spel. De kinderen zijn zo enthousiast dat ze niet eens merken dat ze bezig zijn met leren en ontwikkelen samen.

Bouwen met Unico Plus heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind

Het bouwen met Unico Plus stimuleert bijvoorbeeld de ontwikkeling van de fijne motoriek, hand-oog coördinatie en ruimtelijk inzicht. Daarnaast kan het samen spelen met anderen de sociale vaardigheden en communicatie van het kind verbeteren. Luisteren naar elkaar is soms best nog een uitdaging hier in huis en door middel van spelen ontwikkelen ze dit ook. Door samen te bouwen leren de kinderen goed naar elkaar te luisteren en samen te werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dit kan er in de toekomst weer voor zorgen dat ze conflicten op kunnen lossen en compromissen kunnen sluiten. Het is zo bijzonder wat tripje naar de speelgoedwinkel al wel niet kan doen.

Unico Plus bouwsets bieden speelplezier voor het hele gezin!

Al met al was het een geslaagde dag en een goede keuze om met z’n allen naar de speelgoed winkel te gaan. De Unico Plus bouwsets bieden niet alleen urenlang speelplezier, maar zijn ook goed voor de ontwikkeling van je kinderen. En natuurlijk is het samen bouwen en spelen ook een leuke manier om samen als gezin tijd door te brengen. Wij zijn blij met onze nieuwe aanwinst en kijken uit naar meer bouwplezier in de toekomst. Heb je nou zelf ook een leuke ervaring met Unico Plus speelgoed? Laat het dan weten onder deze blog!

Geef een reactie

De waardering van www.uniblocks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1593 reviews.