Waarom een knikkerbaan kopen?

Wie is er nou niet mee op gegroeid, knikkeren! Volgens mij hebben we het allemaal wel eens gedaan en gaan de knikkers al vele generaties mee, want knikkeren vind iedereen leuk! Ook hebben we ze allemaal vroeger wel gespaard. Denk eens aan de bom, de bonk of het kattenoog. Hoe groter hoe beter want dan waren ze meer waard. We zochten buiten een putje en we streden tegen elkaar om onze verzameling compleet te krijgen. En als we verloren konden we altijd nog ruilen. Wat een mooie herinneringen heb ik hieraan en dit wil ik uiteraard delen met mijn eigen kinderen. En dus ben ik op zoek gegaan naar knikkers. Anno 2023 bestaan er nog steeds knikkers en knikkerputjes alleen niet meer in de hoeveelheid als vroeger op elke hoek van de straat. Nu heb je knikkerbanen waar kinderen binnen en buiten mee kunnen bouwen en spelen. Wat een uitkomst! Lees hier verder wat er zo leuk is aan knikkerbanen voor kinderen. Ook vertel ik je waar je tegenwoordig knikkerbanen kunt kopen.

Wat is de beleving van een knikkerbaan voor je kind?

De elementen van de knikkerbaan op zich zien er al super uit, je word er gewoon vrolijk van als je deze ziet door de kleurrijke vormen. Je kind kan de baan eerst zelf in elkaar zetten, zo word het gestimuleerd om creatief te zijn en gaat op dat moment zelf aan de slag om een uitdagende baan in elkaar te zetten. Hierna kan je kind de uitdaging aan gaan met ouders of vrienden. Je kind kan een knikkerbaan bouwen met verschillende etages, hoe cool! Hierdoor raast de knikker met een snelheid door één van de trechters om daarna op de volgende etage terecht te komen. Waarna hij door het maken van verschillende bewegingen en routes uit komt bij bijvoorbeeld een glijbaan, een katapult of bij een zwaartekracht hamer. Je kind kan de baan niet gek genoeg maken, waarna hij kan genieten van de snelheid van de knikker en de bewegingen die hij maakt om tot de finish te komen!

Vanaf welke leeftijd kan je kind spelen met een knikkerbaan?

De minimum leeftijd voor het knikkeren met een knikkerbaan is drie jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen beginnen met het creëren van eenvoudige  banen met bijvoorbeeld een “glijbaan’’ of een trechter. Op het moment dat mijn jongste drie was hebben wij voor hem een knikkerbaan besteld van Hubelino deze banen hebben wat weg van duplo stenen en zijn hier dan ook makkelijk mee te combineren, de knikkers zijn gemaakt van redelijk groot en veilig materiaal. Maar neem geen risico met kinderen die jonger zijn dan drie jaar of speel samen met de knikkerbaan als je kind net drie jaar is. De knikkerbanen van Hubelino zijn gemaakt van ABS plastic en is gifvrij, antibacterieel en oersterk materiaal. Natuurlijk moesten wij onze jongste helpen met het bouwen van een uitdagende knikkerbaan. Maar toe wij éénmaal een baan van wel drie etages hoog hadden weten te bouwen en de knikker met zijn snelheid een weg wist te vinden van boven naar beneden wist ik dat onze missie geslaagd was. Zijn ogen spraken boekdelen en ik wist dit speelgoed staat gegarandeerd voor jaren speelplezier!

Met welke knikkerbaanset kan mijn kind het beste beginnen?

Knikkerbanen zijn er voor alle leeftijden maar let goed op begin altijd met een basisset en breid je baan steeds verder uit tot een hoger niveau. Het belangrijkste is voordat je gaat bestellen je kijkt of er voldoende uitdaging in de baan zit voor je kind. En wat past bij zijn leeftijd en deze niet te moeilijk is. Als een baan te moeilijk is kan dit weer voor veel frustratie zorgen bij je kind en laten we eerlijk zijn: wij willen geen gefrustreerd kind in huis. Het voordeel van een knikkerbaan is wel dat er altijd een bouwplaat bij geleverd word waar je de knikkerbaan op kan bouwen. Hierdoor zal de baan altijd stevig staan en valt deze ook niet snel om. Wat weer erg fijn is, want als je net een baan hebt opgebouwd en hij valt om is dit niet bevorderlijk voor het speelplezier. Als je eraan toe bent om je baan uit te breiden denk dan eens aan onderdelen die de route van je knikkers kunnen beïnvloeden en onvoorspelbaar maken, bijvoorbeeld door middel van trechters, schommelbanen, een katapult of een wipwap. Je kan de knikkerbaan zo hoog en breed mogelijk maken als je wilt door middel van Duplo formaat bouwplaten erbij te kopen. Deze zijn met alle knikkerbanen te verbinden en zo maak je de baan nog groter en uitdagender!

Waar koop ik een knikkerbaan voor mij kinderen?

Wij zijn begonnen met een basisset van knikkerbanen. Hiervan vind je meerdere uitbreidingssets online, waardoor je het door de jaren heen steeds uitdagender kan maken voor je kind. Online zijn er meerdere aanbieders die knikkerbanen verkopen. Mijn knikkerbaan heb ik gekocht bij www.uniblocks.nl hier hebben ze een ruim aanbod met bassissets en voor in de toekomst ook uitbreiding mogelijkheden. Je kan natuurlijk ook altijd eerst een kijkje nemen op de pagina en wat reviews lezen voordat je besteld.

Als gezin herinneringen maken met de knikkerbaan!

Natuurlijk zijn mijn kinderen er nog lang niet er ligt er nog een hele wereld voor ze open op het gebied van knikkerbanen. Er is nog zoveel meer te vinden en toe te voegen. Voor nu vinden ze de glijbanen, de snelheid en het onderzoeken naar de juiste route het leukst. Nu ben ik ook op zoek naar mijn volgende uitdaging en dat is de wip wap in de baan toevoegen. Eerlijk is eerlijk, zelfs voor ouders is dit een leuk spel en brengt het veel leuke en gezellige herinneringen naar boven.  Al met al zijn knikkerbanen een leuke aanvulling voor het binnen en buitenspeelgoed en een garantie tot veel speelplezier voor je kind. Mocht je tot een bestelling komen ben ik erg nieuwsgierig wat jullie ervaring is en dan vooral die van je kind. Wat voor moois je samen gemaakt hebt en misschien heb je een foto of een tip die je graag met ons wilt delen, laat deze dan achter onder deze blog!

 

Geef een reactie

De waardering van www.uniblocks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1725 reviews.